Entertainment

Unikke glimt af den kongelige påsketradition: Familiehygge hos dronning Margrethe


Danmarks dronning Margrethe har været kreativ hele sit liv. Det var en hobby, hun delte med sin mand gennem næsten 51 år.

Parret nød traditioner, og de besluttede sig derfor at skabe en fast påsketradition for deres sønner, kronprins Frederik og prins Joachim.

Siden drengene var helt små, gemte dronning Margrethe og prins Henrik konfektfyldte æg og malede hårdkogte æg i slotshaven – oftest ved Marselisborg Slot, hvor de elskede at opholde sig i påsken – og det var derefter børnenes job at finde æggene og bringe dem til påskebordet.

Dronning Margrethe nyder stadig at dekorere og male påskepynt.

De seneste år har kongehuset delt mere private glimt af kongefamiliens påsketraditioner. Det har de gjort på kongehusets sociale medier, hvor de både har delt billeder og videoer af familiens kreative udfoldelser.

I 2019, året efter prins Henriks død, var dronning Margrethe på Marselisborg Slot, og her lod hun sig filme, mens hun sirligt og kreativt malede påskeæg og fortalte om netop denne hygge og glæde derved.

– Familien har malet påskeæg, faktisk lige siden vi holdt påske herovre første gang, min mand og jeg. Og jeg blev ved!

 

– Jeg gør det faktisk stadig, jeg gjorde det sidste år også, fordi jeg synes, det er hyggeligt at male påskeæg,

– Det var også sjovt at se, efterhånden som drengene blev lidt større…. Deres fantasi havde det altså godt. De lavede de mest utrolige ting, husker dronning Margrethe i videoen fra 2019, som du kan se herunder.

Sidste år, i 2021, var kronprinsfamilien på besøg på Marselisborg Slot hos dronning Margrethe, og her var hele familien i påskehumør og både pustede æg og malede dem sammen.

Du kan se billederne af dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine påskehygge i den hyggelige stue på Marselisborg Slot herunder.

I 2018 delte kongehus en gammel smalfilm, prins Henrik havde optaget af kronprins Frederik og prins Joachim, der sammen fandt påskeæg i haven på Marselisborg Slot med dronning Margrethe. Smalfilmen er fra begyndelsen af 1970’erne, og du kan se den herunder.

Det var også i 2018, dronning Margrethe viste nogle af sine hjemmemalede påskeæg frem på de sociale medier. Dem kan du se herunder.

Om kongefamilien i år også deler et hyggeligt påskeglimt eller -minde, må tiden vise!

 Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close