Entertainment

Til åbningsfest med fornem hat: Kronprinsesse Mary i hovedrollen


Kronprinsesse Mary har ved en højtidelig ceremoni lagt grundstenen til Rigshospitalets kommende hospital for børn, unge, gravide og deres familier.  

Mary Elizabeths Hospital – Riget for børn, unge og gravide, der er opkaldt efter kronprinsessen, bliver hele Danmarks højt specialiserede hospital for børn, unge, fødende og deres familier, hvor specialister kommer til patienten frem for omvendt, og hvor legen bliver en integreret del af børnenes behandling.

Kronprinsesse Mary kan se hospital åbne i 2026

Når det nye, 60.000 m² store hospital efter planen åbner i 2026, bliver der dagligt plads til 900 patienter

deres familier samt cirka 1.200 læger, sygeplejersker, jordemødre og andet personale.

Hospitalsbyggeriet er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirk’s Fond med et samlet budget på 2,8 mia. kroner, hvoraf Ole Kirk’s Fond donerer 0,7 mia. kroner.

Kronprinsessen, der var i let og lyst design og havde fin hat på, blev fornemt modtaget af den 17-årige blomsterpige Laura ved et festtelt i Amorparken tæt ved byggepladsen til Mary Elizabeths Hospital.

Her holdt kronprinsesse Mary tale, ligesom regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj, Bestyrelsesformand i Ole Kirk’s Fond, Kjeld Kirk Kristiansen, gjorde, og dernæst var der en rørende tale fra ung patient.

Gik til byggepladsen

Efter talerne gik kronprinsessen til byggepladsen for Mary Elizabeths Hospital.

Her lagde Mary grundstenen til det nye hospital, og hun lagde samtidig en tidskapsel med effekter fra det eksisterende hospital.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close