Entertainment

Skandalen på prins Christians skole: Vi er meget påvirkedeBestyrelsen for Herlufsholm i Næstved lægger sig nu fladt ned og undskylder i en pressemeddelelse.

Det sker i kølvandet på en chokerende tv-dokumentar, hvor flere tidligere elever stod frem og fortalte om en chokerende kultur præget af voldsepisoder, grov mobning og overgreb fra andre elever, som skolen ikke håndterede godt nok.

“Jeg kan på vegne af en samlet bestyrelse sige, at vi er meget påvirkede af de udtalelser, vi har hørt i udsendelsen fra TV2, fra unge mennesker, som gennem årene har været udsat for meget voldsomme oplevelser her på skolen. Jeg vil gerne, på vegne af bestyrelsen, sige undskyld og beklage dybt, hvad de har været udsat for. Både dem der står frem i udsendelsen, og som vi skylder en tak for deres mod, og til de andre som har haft lignende oplevelser,” siger Torben Lowzow, formand for Herlufsholm Skole i pressemeddelelsen. 

 

 

Heri beskrives det også, at “bestyrelsen har på mødet har diskuteret de aktuelle problemstillinger, mulige løsninger på dem og iværksættelse af konkrete tiltag mod de problemer, som udsendelsen præsenterer”.

 

 

I den forbindelse har man også fyret rektor Mikkel Kjellberg:

 

”Jeg vil gerne takke Mikkel Kjellberg for mange års indsats for Herlufsholm, de sidste knap tre år som rektor. Mikkel har haft stor betydning for ikke mindst det faglige niveau på skolen,” siger Torben Lowzow. 

 

Det fremgår også, at den nuværende vicerektor Martin Arvedlund vil forestå den daglige ledelse indtil videre fra mandag 9. maj.

 

 

På Herlufsholm iværksættes der nu en handlingsplan med en række tiltag, der skal gøre op med den chokerende og skadelige kultur:

 

”Vi er nødt til at gøre helt grundlæggende op med alle forhold på skolen, der kan have været med til at skabe den usunde kultur, som udsendelsen beskriver. Der er ingen hellige køer. Heller ikke for bestyrelsens eget vedkommende og vores fremtid på skolen. Men vi ser det som vores ansvar, at vi nu følger en plan helt til dørs, som kan sikre skolen og ikke mindst vores elever,” udtaler Torben Lowzow.

 

Få overblikket over handlingsplanens hovedpunkter i artiklen herunder:

 

 

I øjeblikket går kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste søn prins Christian på Herlufsholm, hvor blandt andre også hans fætter prins Nikolai har været elev. 

 

Tidligere i år meldte kronprinsparret ud, at prinsesse Isabella efter planen skal starte på skolen efter sommerferien. 

 Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.