Entertainment

Kongehuset i kovending: Derfor deltager kronprinsesse Mary alligevel ikke i dronning Elizabeths begravelse


Dronning Margrethe og kronprins Frederik repræsenterer det danske kongehus ved dronning Elizabeths begravelse i Westminster Abbey i London på mandag den 19. september.

Ifølge det danske kongehus’ oversigt over officielle programpunkter med deltagelse af medlemmer af den kongelige familie skulle kronprinsesse Mary i første omgang have deltaget i statsbegravelsen.

Kronprinsesse Mary skal ikke med

Dette er dog netop blevet ændret, og på kongehuset hjemmeside kan man nu se, at det kun er dronning Margrethe og kronprinsen, som skal til London på mandag.

En beklagelig fejl

Kongehusets kommunikationsafdeling forklarer til B.T., hvorfor kronprinsessen alligevel ikke skal med til dronning Elizabeths begravelsen.

– Der er sket en beklagelig fejl i invitationen fra det britiske udenrigsministeriums protokol. Det er således alene dronningen og kronprinsen, der fra dansk side deltager i Dronning Elizabeth II’s statsbegravelse på mandag, lyder det fra kongehusets kommunikationsafdeling.

Historisk dag i London

Det er på mandag 19. september klokken 12, at dronning Elizabeth skal begraves fra Westminster Abbey, hvor der er plads til 2000 mennesker.

Til begravelsen forventes det, at kirken er fyldt med familie og ansatte til den afdøde monark, statsledere fra hele verden, politikere og kongelige.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordanSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.